Oživlá místa - srpen/2011

Katzelsdorfský zámeček znovu součástí LVA…

…a to díky 3D modelu, který vytvořila společnost Copyright MOF´s spol. s r. o. Olomouc. Tato společnost se v součastné době zabývá tvořením modelů památek Lednicko-valtického areálu a mezi obvyklé salety zařadila i zaniklý Katzelsdorfský zámeček. Mezi další hotové modely patří Obelisk, Minaret, Břeclavská synagoga a Lichtenštejnský dům v Břeclavě. V nejbližší době se můžeme těšit na model zámečku Pohansko.

 

Samotný model Katzelsdorfského zámečku (a více informací o něm) si můžete prohlédnout a stáhnou na stránkách https://katzelsdorfskyzamecek.webnode.cz/. Model je velice povedený (viz fotografie), díky 3D technologii máme možnost po cca 50 letech zámeček znovu navštívit. Nakonec velké poděkování patří panu Fuhrmannovi, díky kterému se zámeček stal znovu součástí Lednicko-valtického areálu. Více informací i o ostatních modelech najdete na stránkách: https://www.lva-moravia.cz/.

 

3D modelem zajímavosti ohledně Katzelsdorfského zámečku nekončí! 6. července začalo natáčení na místě bývalého saletu. Tím režisér Josef Fišer odstartoval natáčení sedmidílného dokumentu s názvem Oživlá místa, který se zaměřil na zaniklá místa po celé České republice. A právě jeden z dílů je o Katzelsdorfském zámečku (jedná se o dokumentární pořad pro Českou televizi). V televizi by měl být dokument vysílán v září. Celé natáčení proběhlo bez větších problémů. Točilo se i na jiných místech, např: u Muzea železné opony, na Reistně, na zámku ve Valticích, ale i v Lednickém parku. Osobně doufám, že dokument zaujme co nejvíce lidí a dozví se více o osudu a historii Katzelsdorfského zámečku.

                                                                                                                                                                                  Daniel Lyčka

TOPlist

Č. ÚČTU: 2901537808/2010

Mgr. et Mgr. Daniel Lyčka, Ph.D., předseda Spolku pro obnovu Katzelsdorfského zámečku, z. s.

Břeclavská 1034
691 42 Valtice
lyckada@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode